Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 12 april 2016

När vi blundar finns det kvar

Det hjälper inte, även fast vi blundar finns allt kvar. Inget förändras bara genom att sluta se. Allt finns där klart och tydligt framför oss. Jorden vi smutsar ner. Människor som lider i krig. Djur som utrotas och lider. Människor som svälter. Människor som bedrar och smiter undan. Människor som säger en sak och gör en annan. Människor som blir våldtagna eller säljs som sexobjekt. Människor som glider på sanningen. Människor som säger att de ska förändra men fortsätter att göra samma misstag igen. Människor som tappar kraft eller är besatta. Människor som låter sig bli offer eller förövare. Människor som är kvar i sin historia. Människor som du och jag. Det och vi är alla kvar även om vi blundar och drömmer om en annan verklighet. 

Vi ska drömma och vi ska tillåta oss att blunda men vi behöver titta på det vi har omkring oss i vår närhet och agera. Vi behöver gräva just där vi står, du och jag. Det är där det första steget behöver tas. Det är där städningen börjar så våra egna drömmar får en chans. När våra drömmar blir verklighet kan också andras bli det.

Så blunda du om du vill men sluta inte titta. Dröm om du vill men sluta inte jobba för din dröm. Med din närvaro och din energi att förverkliga det du vill visar du vägen för andra. 

Jag har blundat och jag har drömt. Jag har förverkligat saker med min energi. Den jag blundade för var för mig själv. Jag slutade se vad det var som pågick. Nu har jag öppnat mina ögon men blundar ibland och tror att verkligheten är  bättre än vad den är. Det är dags att sluta blunda. 

Blundar du för det som sker? Lever du i dina drömmar? 

Idag är en dag jag går med öppna ögon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948