Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 3 maj 2016

Jag en smitare...eller

Jag respekterar att alla gör så gott de kan precis som jag själv gör och att vi inte alltid gör vad vi sagt och tänkt. Det betyder enbart detta men det betyder inte att vi är onda eller dumma människor. Det betyder enbart att vi just då av någon anledning inte kunde hantera det så som vi sagt. Alla människor har goda avsikter även när vi själva eller andra förebrår det vi gjort eller inte gjort.  Vi har en vilja att göra rätt men av olika anledningar kan det bli fel. Vi är rädda. Vi är slarviga. Vi är obetänksamma. Vi är fast i eget kaos. Vi är mer styrda av att bli bekräftade genom snabba bekräftelser och belöningar än de mer kloka genomtänkta långa belöningarna. Vi är helt enkelt av någon anledning inte på banan på ett sätt som andra skulle önska att vi var. Vissa skulle säga att vi smiter eller att vi inte gjort vårt bästa. 

Men vi gör vårt bästa, för annars om vi inte gjort vårt bästa skulle vi sett till att göra det. Vi har gjort vårt bästa just i den stund vi gjorde det vi gjorde.

Nu tycker kanske många att detta är bara en dålig ursäkt och verkligen verkligen ett sätt att smita undan. Kanske kan det uppfattas så, men kom ihåg vad jag skrev, människor vill alltid göra sitt bästa i situationen. Alla gör också det bästa i situationen skillnaden är kanske att vi har lite olika syn på vad som är det bästa i en situation och vilka val som står till buds. Möjliga val ser olika ut beroende på vem det är som tittar. Jag kan kanske tycka att dina val är ganska enkla och det är bara att välja medan du själv tycker att valen är jättesvåra för du lägger in dina känslor i dessa val och just därför har du kanske redan tagit bort ett av två valbara alternativ för där var rädslan alldeles för stor medan jag såg båda alternativen. För att förstå andra människors olika val behöver vi också förstå känslomässigt vad valen innebär för den individen. Inte som en ursäkt utan för att bättre förstå. 

Ibland tycker jag att jag smiter från mina självklara val och det blir tydligt. Ibland ser jag inte vilka mina självklara val är men andra ser det bestämt.

För att bättre lära mig se mina val och medvetet välja inte enbart utifrån min känsla kan det ibland behövas någon som hjälper mig att hitta valen och att hjälpa mig se de val som finns samt förstå att det finns val Jag behöver kanske få hjälp med att känna och att tänka kopplat till det jag vill göra, det jag kan göra och det jag faktiskt gör.

Tycker du att du smiter och att du inte fattar de "rätta" besluten och framför allt inte genomför det du beslutat? 

Idag är en dag jag både tänker känner och genomför det jag vill genomföra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948