Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 1 maj 2016

Våga ändra sin åsikt

Min morbror som nu är 95 har levt ett långt liv. Han har deltagit i andra världskrigen som soldat mot gränsen till Norgie i 5 år. Han var i sin ungdom flera år moderat (hette högern på den tiden) och med i partiet. Under kriget hände mycket som fick min morbror att göra nya val vilket gjorde att han tog avstånd från partiet och har precis motsatta åsikter. Var han initialt står idag vet jag inget om. 

Jag har ändrat både mina åsikter och min inställning till mycket under de år jag levt. Inte minst har jag sett detta de senaste 11 åren hur jag både varit villig men också att det varit nödvändigt att ompröva de åsikter och den inställning jag haft. Jag har suttit fast i mina egna åsikter samtidigt som dessa åsikter tärt på mig. Jag har nämligen haft och har grundvärderingar som i mina egna rädslor fått ta törnar. Detta har skapat en  obalans i mig.

Jag tror på jämlikhet men jag har levt med ojämlikhet. Jag tror på ärlighet men jag har levt med lögner. Jag tror på styrkan att ge men strävat efter att få.

Detta har gjort mig förvirrad och skapat kaos i mig som fått förödande konsekvenser. 

Idag har jag fått ompröva mig själv och hitta sätt att agera utifrån mina grundvärderingar. Jag har varit tvungen och haft en vilja att förstå det jag tidigare inte förstått och ibland acceptera sådant jag inte kan förklara eller kan få en förklaring till. På detta sätt har jag öppnar mina sinnen och skapat en bättre balans. Jag behöver inte ha svar på allt och allt behöver inte bevisas i minsta detalj.

När jag vågar vara här och nu finns bara sanningen, jämlikheten och viljan att ge.

Det är en styrka i att våga ändra sina åsikter i olika saker men framför allt är det en befrielse. 

Går du med värderingar eller åsikter som skapar bekymmer för dig och inte ger balans? 

Idag är en dag jag är öppen för allt nytt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948