Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 14 juli 2016

Återfödd- se dig som återfödd

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar då gräs och gröda gror. Med blid och livlig värme till allt som varit dött sig solens strålar värmer och allt blir återfött. 

Årstiderna har sina cykler, det gror och växer, blommar och sprider sina frön för att sedan vissna gå i vila och åter födas igen. Det som inte hände förra året kan hända detta år. Det finns alltid en ny chans. Det går alltid att förändra det som tidigare varit något annat. Det går alltid att se saker på ett nytt sätt. Göra saker på ett nytt sätt. Tänka på ett nytt sätt. Känna på ett nytt sätt. Vi kan alltid återfödas till något annat och något nytt. Igår var i går idag är idag. 

Varje morgon vi vaknar är vi åter född mend möjlighet att skapa det vi vill skapa eller vara. Vi har en ny chans att se till att dagen inte blir som gårdagen.

Frågan är mer om vi vill och har lust. Ja just det, jag menar det. Vi kanske inte vill förändras. Vi kanske inte vill skapa något nytt. Vi kanske inte vill för att vi inte orkar eller är beredda att göra det som kommer att krävas av oss. I den skit vi är i finns också ett mått av behag. Fundera en gång till. Kan det vara så att i den situation som utåt sätt ser bedrövlig ut kan det vara så att det finns ett mått av behag att leva kvar i den skiten på något sätt?!

Jag misstänker att det kan vara så. Ja jag vet, du skulle aldrig erkänna det, men någonstans vill du ändå ha det så. För hade det varit så att du inte ville det då hade du förändrat detta för länge sedan. Så tycker alla omkring dig. Men nej inte du, då går där och ältar din skit. Ältar och ältar, kletar in dig i gammal sörja. Timme efter timme, dag efter dag, år ut och år in. 

Återfött finna ej på din karta. Hade det varit möjligt att tänka annorlunda så är du inte beredd att göra det för någonstans vill du ha det som du har det. 

Känns det igen? 

Men tyvärr där lurar dina tankar dig igen till att tänka vad du känner eller vad du tror andra tycker om dig. Du har gått på en nit. Du kan i varje stund välja att göra saker på ett helt annat sätt. Ingen kommer att hindra dig mer än kanske du själv.

Tala om för mig en enda anledning til att det inte skulle kunna var möjligt att återfödas varje dag. Tala om för mig vad som skulle kunna hindra dig att välja att se den nya dagen på ett nytt sätt jämfört med igår. 

Har du tänkt klart? Misstänkte det, du kan inte komma med ett enda argument.

Skälet till att du är där du är är således enbart på grund av dig själv. 

Mitt ältande har stått mig upp i halsen och i stunder märker jag hur jag faller tilbaka. Jag ältar skit som hör till min historia och vägrar ta in den nya dagen. Det är en befrielse att däremot veta att jag när som helst jan förändra detta. 

Återfödd du varje dag? 

Idag är en dag jag känner hur hela min kropp föds med nytt energigivande liv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948