Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 23 juli 2016

Girighet- en global katastrof

Girighet handlar inte om att överleva utan se till att få mer. Girigheten är en förlängning av vår känsla av att vi saknar något. Det går så många människor på denna jord som känner att de saknar något som de tror att de inte har. De kan inte få nog av det de saknar. Girigheten är dess mission. Det är just därför människor startar krig, dödar, förgiftar eller exploaterar denna jord. Vi får inte nog och vill alltid ha mer. Någon vinner andra förlorar. De flesta förlorar i denna kamp. De medvetna ser vad som händer, de omedvetna kommer att dö ovetandes.  Kanske är det så att alla förlorar så länge girigheten vinner. 

Girigheten skapar mer riktiga ovänner än riktiga vänner. Girighet blottar vår inre ondska. Girigheten kommer tillslut att leda oss till den totala förlusten. 

Tillsammans med girigheten har ödmjukhet och givmildhet utan motkrav ingen plats. Ensamheten är dess följeslagare. I girigheten är jakten mer  viktig än att ta hand om bytet. Bytet kommer aldrig att mätta utan det är driften att fång som driver. 

Girighet är att skapa överflöd inte mätta för dagen. Girigheten är vårt ego när den mår som bäst. 

Jag har hela tiden upplevt att jag varit givmild och gjort saker för andras skull. Först när jag började arbeta med mig själv insåg jag att verkligheten var en annan. Jag gjorde saker för att jag villa ha saker. Jag skapade utrymme för mitt ego att agera så att egot fick vad det ville ha. Jag förlorade mig själv och mötte min egen känsla av ensamhet. 

Jag kan fortfarande känna hur min girighet ibland får utrymme. När detta sker krävs det att jag omedelbart fångar mitt eget beteende och tala om för mig själv att livet handlar om att ge inte att få. 

Girigheten har präglat mig starkt från min uppväxt och byggde på att ingen kommer att ge mig något, jag måste ordna det själv. Som om det saknades kärlek i livet. Som om jag aldrig kunde ta något för givet. Bakom varje buske fanns det en fiende.

Kan du känna att du är utsatt och att du inte tar din omgivning för självklar? Kan du känna att du inte litar på någon och att hot lurar bakom varje hörn? 

Idag är en dag jag inser att jag har allt och att jag har tillit.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948