Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 13 juli 2016

Ha tillit

Kanske är just detta med tillit som är det svåraste. Svårigheterna att ha tillit till det vi tror på och det vi gör. Tillit till att allt till slut kommer att ordna sig. Om vi tror på vår sak så kommer allt att bli bra till slut. Om det inte är bra så är det inte ännu slutet.

Om vi gör vårt bästa och gör det så bra som möjligt hur kan det då bli annat än bra? Vad får oss att tro något annat. 

Vi är en del av lösningen och är det så att vi inte ser detta är vi definitivt en del av problemet. När vi ser vår egen del i det som pågår så kommer detta definitivt att vara en del av framgången. Vi kommer att segra förutsatt att vi har förmågan att se kraften i oss själva och ha tillit till att vi kan oaktat vad andra tycker eller vad vi tror de tänker om oss. Förutsatt att vi själva tror på det. 

Tvekan är enbart ett resultat av att vi börjar tro mer på andra än oss själva. Vill jag så kan jag. Vad det än är handlar allt om att lita till vår egen förmåga. Våga tro att allt är möjligt. 

Vår självkänsla stärks av vår förmåga och tappar kraft av vårt tvivel. Varför då tvivla. Däremot kan vi ha historiska erfarenheter av tidigare sämre resultat men det betyder inte att vi för alltid kommer att misslyckas. Om vi verkligen vill, vad det än handlar om, kommer vi till slut att lyckas. Frågan är mer hur mycket vi vill. Att säga att jag vill bli miljonär kommer inte att förändra något. Men att sätta målet att bli miljonär och lägga ner all energi och uppoffring som behöva för att nå dit och att låta det ta tid kommer att göra att vi når ända fram. Allt går om vi verkligen vill det.

Jag har haft tillit till mig själv samtidigt som jag har haft krafter i mig som fått mig att inte tro på mig. Jag har begått en massa misstag och gjort en mängd fel. Men samtidigt har jag lärt mig en massa och fått göra om så att det blivit rätt. Jag har lyckats på mitt sätt och kopplat till den energi jag vill lägga ner på det jag önskat och det jag varit beredd att offra. Allt har ett pris och det är bara jag som kan bedöma vilket pris jag varit beredd att betala. 

Hur mycket tillit har du till dig själv? Finns det saker du tvivlar på som gäller dig själv? Var kommer de tvivlen ifrån? Finns det sådant du lyckats med?

Idag är en dag jag har stark tillit till min egen förmåga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948