Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

tisdag 5 juli 2016

Hemlighetens dygd får mig på fall

Sedan jag startade denna blogg har väldigt mycket hänt. Bloggen var tänkt att vara en del av en fortsättning på det arbete jag gjorde och gör med mig själv. Ett arbete som handlar om att sätta ord på det jag känner, tänker och gör. Ett sätt att öka mitt medvetande om det som sker inne i mig och vem som är jag. Tanken har också med bloggen varit att dela det jag skriver och mina tankar för att andra ska ha möjlighet att kroka på i sitt eget arbete med sig sig själva. 

Ett ytterligare viktiga skäl till varför jag startade med att just blogga var att jag skulle sluta upp att vara hemlig. Jag skulle sluta upp med att skapa en skillnad mellan myten om mig själv och vem jag egentligen var. Främst för mig själv men också för andra genom att jag ägde min egen verkliga sanning och för att andra myter sakta skulle dö ut.  Inte för att komma med motargument utan genom att vara ärlig.

Att släppa på mina egna sanningar var ett verktyg som jag tidigt, i mitt arbete med mig själv, lärt. Verktyg att våga berätta hemligheter som jag hela mitt liv försökt att undvika eller glida runt. Genom tystnad och lögner. 

I grunden var mitt syfte med bloggen också ett sätt för mig att väcka intresse för min person och att det i sin tur skulle öppna möjligheter för mig i min terapeutiska verksamhet. 

Jag smidde en massa planer men resultatet blev något helt annat. Genom min öppna ärlighet skapade jag ett allmänt rum som också blev tillgängligt för mig själv där jag själv kunde utvecklas.

Detta är inte heroiskt, modigt eller naket näst intill totalt utlämnande utan just en nödvändig och viktig process för att på ett ärligt sätt möta mig själv och mina egna rädslor. Jag håller mig hela tiden inom eller i kanten av min egen komfortzon men allt eftersom jag skriver och arbetar med mitt dagliga arbete utvecklas också min egen komfortzon och det är just detta jag försöker lära mina egna kunder som söker min vägledning.

Flera säger att det som handlar om just dem själva är högst personligt och det är inget som någon annan har att göra med. Jag tänker annorlunda och tror att denna typ av hemlighet inte hjälper oss själva att utvecklas. Vi män har särskilt svårt med detta men även kvinnor på olika plan.

Vilka knep har du för att utvecklas som människa? Hur hemlig är du? Sitter du fast i dina egna sanningar och den bild du vill att andra ska ha av dig?

Idag är en dag jag är så öppen som jag själv vill men det jag är öppen med är det som kommer från mitt hjärta. Mina komfortzoner är till för att prövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948