Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 11 juli 2016

I skiftet mellan två balanser

Den ena av mig är den som vill ha uppmärksamhet, social närvaro och liv omkring mig. Den andra söker stillheten, närvaron och tystnaden. 

Det är inte alltid den ena kan hantera den andra och respektera vad den andra gör. Även fast jag trivs med båda. Det är som om det finns krafter som vill ha det ena när det andra verkar och tvärt om. Som om det ena inte kan vara nöjd medan det andra är det.

Detta skapar en slags besvärande stress i mig som gör att det alltid ska vara det andra eller i alla fall är det så många gånger. Det är som det ibland blir för mycket av det andra som i sin tur skapar ett slags konstigt känsloläge. . 

Just i denna passag märker jag att jag är mer känslig för stress och obalans. Inte när det ena pågår på ett balanserat sätt utan när det är på väg att ske ett skifte och en växling till det andra. 

Kanske är det också så med en mängd andra saker utan att jag tänkt på detta med skifte mellan två olika känslolägen och två olika behov. När man äter finns ingen stress men innan maten är klar eller efter då vi är mätta då saknas balansen. Däremot i ätandet eller i vilandet är det ganska lugnt och i dessa situationer finns det sällan utrymme för obalanserade känslor. 

Man brukar säga att det är balanserat att gå och stå men i steget det är där obalansen finns. Kanske är det också så i olika känslolägen och just i skiftet mellan de olika lägena. Det är just så vi är mer känsliga än annars och till exempel lätt blir irriterade. Ta detta med premenstruella problem och kvinnor, puberteten, övergångsåldern eller läget från jobbet och hem. I skiftet så sker det saker som blir mer okontrollerade och kanske mer svåra att hantera. 

När är du i obalans. Vilka situationer handlar det om och kan du se ett mönster? 

Idag är en dag jag är uppmärksam på mina egna känslolägen och varför de uppkommer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948