Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 2 juli 2016

Idag den bästa dagen

Inte för länge sedan och inte igår. Inte i en framtid eller i morgon. Idag är den bästa dagen just nu när jag sitter här. Just i denna stund är det som bäst. 

När jag tillåter mig att föra den bästa stunden, just nu, framför mig kommer jag att se till att hela tiden har det bra, vara tacksam och ödmjuk för det jag har och veta att det kommer att förbli så. Jag jämför inte med i går eller från förr eller sätter hopp till en framtid. Det är just i stunden det är som bäst. 

Att ha tillit till då är att förringa det som sker nu och att vänta till att något ska ske någon gång i framtiden är att förlita sig på något som kanske aldrig kommer att hända. 

Att säga att det var bättre förr betyder att då var bra men inte nu. Men då var just nu just då. Den som längtar till då har glömt bort att nu inte är något som står still utan något som rör sig framåt hela tiden i takt med tiden. Problemet med då är också att vi har lätt för att glömma för även då besvärades av då, längre tillbaka. Det hopp vi då hade om framtiden ja det är det som är just nu.

Det finns aldrig en bättre tid att vara lycklig eller vara ledsen på. Det finns aldrig en bättre tid för att skiljas eller binda vänskapsband. All tid är den bästa tiden och den tiden är just nu. 

Den bästa tiden är nu. Den bästa tiden för att njuta och längta. Den bästa tiden för att diskutera eller vara tyst. Den bästa tiden för att vara närvarande, just den tiden är just nu.

Inte i morgon.

Inte igår. 

Utan just nu. 

Den bästa tiden är just nu. På en sten i skogen. Sittandes vid havet med en vän. Betrakta myror på en stig. Se stadsvimlet från ett café. Läsa en bok i soffan. Se ett avsnitt i en serie. Tala med någon i telefon för första gången på länge. Säga hej till en förbipasserande. Gå och klippa sig. Äta en bit mat i ensamhet. Träffa en gammal arbetskamrat. Gå till jobbet. Vara arbetslös. Få jobba. Ha fått en diagnos nyligen. Känna sig sjuk men inte mer sjuk. Oavsett är just nu den bästa dagen som tillåter mig att vara närvarande och säker på att det som sker faktiskt sker just nu och det kan jag ha kontroll över. Igår har redan passerat och i morgon kan jag inte förutse. 

Just idag är den bästa dagen.

Jag har inte alltid varit en mästare att uppfatta dagen utan har fastnat i min historia eller hoppats på framtiden.

Hur är det för dig. Kan du kroka på denna dag eller hoppas du på sedan eller  har fastnat i då?

Idag är en dag som just är den bästa dagen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948