Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

torsdag 7 juli 2016

Jag är som du vill att jag ska vara.

Jag vill vara snyggare, starkare, smalare, ha tjockare hår, vara mer intelligent, trygg och rolig. Jag vill komma ihåg namn, vara snäll och komma med bra idéer. Jag vill kunna vara en specialist, vara kärleksfull och närvarande. Jag vill vara orädd och låta bli och göra en massa konstiga saker som jag ibland gör. 

Samtidigt vill jag någonstans vara just jag samtidigt som det finns en massa andra inklusive mig själv som vill att jag ska vara nått annat än det jag är. 

Jag blir lätt ledd i olika riktningar vilket innebär att jag inte är nöjd med mig själv. Människor i min närhet, reklam, idealbilder och en mängd andra intryck och givetvis jag själv har en massa åsikter om hur det egentligen borde vara. Alla vill att jag ska göra och vara något annat än det jag faktiskt gör och är. Det är som att just ha köpt en blå skjorta men andra har åsikten om att den egentligen ska vara röd.

Vi lägger ner mängder med tid på att förändra andra i relationer, på arbetsplatser, i kompisgäng och i andra sammanhang. Vi är inte nöjda med det som är utan det ska vara något annat än vad det just är. Var och en går också på den lögnen att vi behöver ändra på oss. Ingen behöver ändra på sig alls. Ingen är fel om det inte är så att vi märker att konsekvenserna av vårt sätt att vara får konsekvenser som vi inte vill ha.

I den samtalsgrupp jag har för män råkade det åter igen bli så att alla har problemställningar som är gemensamma även fast de visar sig på lite olika sätt. Bara detta faktum visar hur viktigt det är att tala med andra om sina egna problem för det finns en mängd andra som har liknande kopplingar till samma problemställning. Vi kan lära av varandra.

Denna gång handlade det om varför männen hade kommit dit. Vad var orsaken till att de valt att komma? Jo det fanns en kvinna i männens närhet (partner eller mor) som hade åsikter och som hade rekommenderat männen att gå till gruppen eller så hade de kommit med ultimatum om att männen behövde förändra sitt beteende om den aktuella kvinnan skulle vara kvar. Männen hade också valt att göra det eftersom konsekvenserna annars skulle bli förstora. 

Männen valde att komma för att någon annan inte var nöjd med vad de gjorde och på det sätt de var. I vissa fall kanske det var till nytta för de enskilda mannen, men det var inte självklart.

Kan du känna att din omgivning inte riktigt är nöjd med dig eller att du själv driver dig hårt längre från dig själv för att uppnå någon annans önskat eller ideal?

Idag är en dag jag tillåter mig själv att vara precis som jag är eller ändrar på mig för att jag själv vill.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948