Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

fredag 30 september 2016

Du bidrar till det största sveket

Det är du som givit mig det största sveket. Det är du som utsatt mig för det långa lidandet. Det är du som med din kraft kört över mig som en ångvält. Det är du som låtit mig lida så länge. Det är du som varje dag är den psykiska terrorn. Det är du som utan att jag knappt först anar det briserar bomber och gör mig osäker. Det är du som är våldsam och respektlös mot mig. Det är du som påminner mig om min egen historia. Det är du som får mig att känna oro för min framtid. Det är du som får mig att känna olika typer av rädslor. Det är du som får mig att känna att jag inte är något värd. Det är du som gör mig svartsjuk. Det är du som får mig att känna skuld. Det är du som får mig att känna skam. 

Det är du som får mig att lida och allt är ditt fel, även när jag känner mig stark kommer du där och gör mig svag. Du får mig att känna medlidande och du får mig att ta hand om dig som om det var du som led, men det är jag. Även när jag känner att jag kan hantera dig på distans så kommer du där och lägger skulden på mig även fast jag vet att skulden är din.

Det är du som behöver ändra på dig, inte jag. Det är du som behöver göra upp med ditt liv, inte jag. Det är du som behöver ändra på dig så att jag får ett bättre liv.

Jo visst, i stunder så erkänner du och tar på dig allt du själv gjort mot mig, men det varar bara under kort tid sedan är du tillbaka igen. Du lovar en massa men du håller det inte utan rumlar på som vanligt och låter mig stå bredvid och titta på när allt det du gör bara händer. 

När ska du sluta och när ger du upp? När börjar du inse att du bara ska lägga av med det du gör och göra saker på rätt sätt. Göra saker på ett sätt som jag tycker är bra så det också blir bra för mig?

När kan du vara närvarande i nuet som jag och bara acceptera att saker och ting är som de är och att det bara är att förhålla sig till det som sker.

Jag är så jäkla trött på dig så jag kan spy!!

Ändå är du en del av mig och även det måste jag acceptera och hitta ett sätt att förminska dig så att jag själv kan växa.

För du är inte du, du är jag och det finns ingen annan att skylla på än just jag även fast jag ser att du och andra påverkat mitt liv är det just jag som behöver hålla i min egen ratt och styra mig dit jag själv vill utan påverkan av att det ibland finna andra som vill sitta i baksätet och köra.

Hur mycket koll har du på dig själv och dina egna inre konspiratoriska tankar?

Idag är en dag jag inser att jag behöver förlåta mig själv och göra sådant som är bra för just mig själv och samtidigt inse att det är jag själv och min kärlek till mig som blir min styrfart framåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948