Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

onsdag 28 september 2016

När jag vågar välja att handla i tid

I går gjorde jag något som jag märker att jag ibland har svårt med. Jag valde att handla på ett ärligt och öppet sätt. Jag valde att tala om som det var, vara ärlig och välja det som var bra för mig och mitt jag, inte det som kanske kunde vara bra för andra eller för mitt ego. Jag valde att göra slut och lämna en grupp som jag haft gemenskap med under en period. Jag valde att avstå något för något annat. Jag valde att inte förlänga någon annans eventuella smärta eller min egen genom att vänta med mitt handlande. Jag har varit med om detta ett antal gånger när min agenda var hemlig och jag vet vilken plåga det är och vilka konsekvenser det ibland kan få både för mig själv och andra. 

Ni kanske tycker att detta är enkelt och jag hedrar er för det. För mig handlar det om att jag får känslor som svek, att jag själv kommer att missa något och att jag tappar en gemenskap av flera. Jag tror också att det är en känsla av brist på egen kontroll. 

Smärtan att göra slut dröjer sig kvar tills dess att jag till slut gör det. Jag märker hur jag gärna dröjer kvar i en mängd andra saker för att slippa säga det som egentligen är oundvikligt. Hjärtat klappar lite extra och känslan av att vara lite forcerad. Men så till slut så kommer det som ska komma från min mun och just då vet jag inte var den kraften kommer ifrån men det som ska ske, sker. Jag hör mig själv säja att jag vill sluta och att jag vill sluta idag. Jag är ärlig och jag bakar inte in det i en massa förklaringar. Jag säger kanske inte allt som varit min anledning till mitt beslut men tillräckligt mycket för att ändå vara ärlig och berätta om det som ändå varit avgörande. 

Tänk att vissa handlingar är så svåra att göra och de gör så stora djupa spår i oss. Handlingar som för den ena inte är så mycket att tala om är fyllt av smärta för någon annan. 

Självklart finns det en mängd förklaringar, historia och en massa egna erfarenheter som gjort denna process lite svårare just för mig och vägen från att känna på detta sätt är att träna, träna och åter träna för att skapa en ny vana och lära mig hantera det som sker. Hur farligt kan det vara och känna in den positiva känsla ärligheten ändå får i slutändan. För så är det, när vi lyssnar på det vi vill och genomför det så blir det en god känsla till slut.

Vad gömmer du och vad är det du inte är riktigt ärlig med. Har du handlingar som du medvetet eller omedvetet håller inne i rädsla för konsekvenserna av ditt beslut?

Idag är en dag jag väljer att vara uppriktig med vad jag känner i mig själv och vad jag verkligen vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948