Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

lördag 15 oktober 2016

Saker kommer till oss när vi behöver det

När jag inte har tillit till mig själv och accepterat det som är, jagar jag efter detta på annat sätt. Jag jagar, är besatt, är kontrollerande och ser till att kompensera de brister jag tror jag har och inser inte det faktum att saker och ting  kommer att ordna sig på ett eller annat sätt. 

I denna jakt, som tar en massa energi, finns det stor risk att jag kommer att missa det som sker och det som kommer till mig. Min energi använder jag för att leta, där det jag söker ofta inte finns, i tron att jag kan påskynda processen när lösningen oftast kommer när jag behöver den. 

Låt mig ta ett exempel. Jag har byggt en brygga och behövde få några dagar med lågvatten för att slutföra jobbet. Jag jobbade hårt med att hitta andra lösningar eftersom hösten oftast är lågtrycketstider och oftast då är det högvatten. Jag jagade efter en mängd lösningar för att bli klar innan vintern. När isen kommer kan det stöka till bygget  om jag inte blir klar. När jag kom till landet  märkte jag i mörkret att jag inte kunde komma nära med båten på ett enkelt sätt eftersom det var så lågt vatten, vilket ibland inte är så ovanligt, det var bara det att denna gång var det väldigt besvärligt att lägga till. Väl framme inser jag att det är ordentligt med lågvatten, som den inte varit på många år. Det jag så mycket kämpat med för att hitta andra lösningar löste sig själv. 

När jag försöker kontrollera brukar jag ofta missa det sim ske. Ibland är det också så att jag inte alltid får set jag tror jag vill utan jag får det jag inte vill. Hur kan nu det komma sig? Jo jag har förstås  fokuserat på allt som ska bli fel istället dör att fokusera på det som ska bli rätt. Samma om jag känner mig värdelös och okunning så kommer även detta till mig eftersom jag fokuserat så mycket på detta. 

Ta det lugnt. Ta en paus. Ha tillit till att saker kommer att lösa dig. Sluta kämpa och var upp uppmärksam på vad som sker när det sker istället för när jag själv vill att det ska ske. Ta paus igen. Gör saker metodiskt och lugnt utan stress. Våga be om hjälp och erkänna att jag inte kan allt. Släpp kontrollen. Detta är några ord på min väg. 

Vilka saker behöver du säga till dig själv så att det blir bra för dig? 

Idag är en dag jag tror på att saker sker när det ska ske och att allt löser sig på ett eller annat sätt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948