Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

söndag 27 november 2016

Ta en kula för dig

Vem skulle jag ta en kula för? Jag behöver tänka länge när frågan kommer.

Mina barn? Min sambo? Släkt och vänner? Någon annan? 

Frågan är inte lätt och den blir så konkret när man talar om att ställa sig ivägen för en kula. 

Hela mitt liv har jag ställt mig i lägen för olika saker och människor och jag har indirekt tagit risker, skyddat och hjälpt till. Jag har offrar mig själv på olika sätt många gånger på ett omedvetet sätt. Mycket av detta har blivit tydligt först efter  att det skett.

Jag tog en kula för min mamma och ställde mig emellan för att skydd henne. Jag har sedan fortsätt att göra det på samma eller liknande sätt fast då för annat. Jämlikhet. Orättvisor. Skapa rättvisa. Skapa kontroll för att det ska bli lika. Bekräftelse. Egentligen mängder av sätt som tillsammans gjort att jag ställt mitt eget mående eller ställt mig i själv i skottlinjen för någon annan eller något annat. 

Ja jag skulle ta ett skott för mina barn och jag är övertygad om att jag skulle ta ett skott för min sambo och kanske andra med beroende på situation. Jag skulle försvara och jag skulle kämpa. 

Jag hoppas att jag också gör det i verkliga livet om det verkligen gäller och att jag då inte fegar ur.

Om det är någon som skulle ta ett skott för mig är inte viktigt. Det viktiga är vad jag är beredd att göra. 

Mina strategier har varit och kanske fortfarande är att skydda och att försvara. De svaga ska hjälpas om de hamnar i lägen de inte kan hantera. Detta finns så djupt rotat i mig. 

Ta ett skott för någon annan.

Frågan är, är jag beredd att ta ett skott för mig själv och för det som är viktigt för mig, mitt jag och den lilla pojke jag är? Är jag beredd att offra något omkring för att något annat ska få växa? Länge har jag offrat saker i min omgivning och avslut min närhet för att få tillfredställelse och bekräftelse. Det har aldrig handlat om att ta ett skott för mitt innersta jag. Pojken i mig.

Vem skulle du ta ett skott för? Skulle du ta ett skott för dig själv? 

Idag är en dag jag tar skott för den lilla pojken i mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948