Bloggen har flyttat till samtalforallablog.wordpress.com

måndag 17 juli 2017

Det finns ingen returrätt på val

 Vi gör alla val i livet. Egentligen är det just det vi gör, vi gör val och vi får konsekvenser av våra val. Vi gör val som handlar om risker där vi upptäcker att något var farligt eller möjligt. Vi gör val som sårar eller får andra att känna lite mer kärlek.  Vi gör val som lär oss att överleva men som i sin tur får andra konsekvenser vi inte önskar. 

Vi gör en mängd olika val och inga av dessa valen finns det ångerrätt i. När vi valt och agerat så blir det som det blir. Bra eller mindre bra. Gjort är gjort. 

Det val vi gör blir som en tatuering, den kommer att för evigt finnas, kanske blekna eller lämna efter sig ärr som påminner om de val vi gjort. 

Val är bra. Genom val för vi oss själv framåt och så att vi får mat för dagen och tak över huvudet och kan känna känslor av tacksamhet och kärlek. Våra val skapar möjligheter men också svårigheter. Alla val vi gör kommer vi att få konsekvenser av och det blir vi själva som får ta alla dessa konsekvenser, positiva eller negativa. Ibland själva ibland genom att vi glädjer eller skadar andra. 

Jag har många gånger önskat att det fanns ångerrätt på en del av de val jag gjort så jag hade kunnat backat tiden. Men jag hade aldrig köpt den försäkringen och idag kanske jag inte heller hade lärt mig allt det som jag lärt mig idag och varit den jag är just i denna stund. Jag är ju samtidigt en produkt av allt detta som livet och mina val fört mig. 

Ångrar du ibland saker du valt att göra? 

Idag är en dag jag känner tacksamhet för att jag lärt mig så mycket men samtidigt ledsen för att andra, på min resa, själva fått ta de negativa konsekvenser av mina val.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Johan Andersson
Ystadsvägen 28
121 49 Johanneshov
0762- 289948